Leonie en hond Duuq, waarom zij dit doen

Ik was op zoek naar een manier om onze stoere Hollandse Herder de mogelijkheid te bieden iets te leren waarbij hij alle ruimte krijgt om in vrijheid een opdracht zoveel mogelijk onder begeleiding zelf uit te voeren kwamen we uit op reddingswerk bij team SARDOGSZHZ.

In het begin was hij erg onzeker, dan trok hij regelmatig de lijn strak en blafte naar anderen. Door de trainingen is hij zekerder van zichzelf en rustiger in contact met anderen. Hij is beter onder appèl.

Hij vindt het reddingswerk zo leuk dat hij enthousiast wordt als ik mijn schoenen aan doe. Hij is altijd klaar om te gaan zoeken.

De reddingswerk trainingen zijn vaak op mooie en bijzondere plekken in de Hoeksche Waard dat maakt iedere training realistisch en uitdagend. Wat maakt dat we elkaar steeds beter leren kennen.

In korte tijd hebben we door het samenwerken veel vertrouwen gekregen in elkaar en een band opgebouwd met de overige teamleden.

Kortom de trainingen bieden ons hard werken en een plezierige tijd doorbrengen met een fijn team op bijzondere plekken in de Hoeksche Waard.