Is het iets voor mij?

Is het iets voor mij, dat denk je misschien. Dat kan je alleen te weten komen als je een keer komt kijken!
We staan altijd open voor ‘slachtoffers’ die zich voor onze honden willen verbergen! Maar denk je, ik zou graag met mijn hond ook aansluiten aan SARDOGSZHZ, dat kan natuurlijk ook! 
Je kan de eerste keer komen kijken zonder hond, we willen graag eerst kennismaken en kijken of de verwachting van 2 kanten waargemaakt kan worden. Als blijkt dat het een klik is, dan kan je zonder verplichtingen 4 maal op een woensdagavond of 2 maal op woensdagavond en 1 maal op zaterdag mee trainen. Tijdens deze trainingen kijken we of jij het zelf leuk vindt, je hond ook denkt van : ‘dat is leuk’.

Heb je geen hond, dan kan je ook aansluiten als z.g. buddy, de buddy van de hondengeleider. Als buddy train je mee en ben je na gebleken geschiktheid ook inzetbaar (via de SIN) bij vermissingen.

Je zult begrijpen dat dit een intensief, maar enorm leuk traject is. In dit traject leer je je hond beter lezen, begrijpen en versterk je de band met je hond enorm! Heb je geen hond, maar sluit je je aan als buddy of als ‘slachtoffer’ dan kom je in een team terecht met mensen en honden die er vol voor gaan! Ons motto is altijd, serieuze inzet, maar humor en positieve teamspirit moet er zijn. Wij staan dag en nacht klaar voor iedereen die een beroep op ons doet!

Tijdens een training word je helemaal bijgepraat door iemand die het team goed kent, iemand die je alles kan vertellen, hoe we te werk gaan bij het zoeken naar vermisten. Ook schetsen we een beeld wat je kan verwachten maar ook wat we van jou verwachten. Voor deze kennismaking maken we een afspraak zodat we in alle rust alles uit kunnen leggen.

Honden tot en met maximaal 7 jaar oud kunnen als reddingshond worden opgeleid. De ideale hond is een pup, zindelijk of niet, deze is ideaal om vertrouwd te maken met het reddingswerk. Pups (vanaf een week of 8~~10) leren snel, heel snel! Je kan dan direct instromen na wederzijdse klik.

Honden die geschikt zijn voor dit soort ‘werk’ zijn over het algemeen, zachtaardige honden, jacht honden, honden die graag willen werken en die een normaal ontwikkeld gezond reukorgaan hebben. Speuren is topsport, de neus van de hond en de hond zelf ook krijgt het tijdens speuren zwaar te verduren.

Wil je meer weten vul het contactformulier snel in, daarna  bellen we je heel snel terug!


    Na het ontvangen van dit formulier zullen we binnen 1 week contact opnemen.