18-05-2024 Zoekactie vermiste

 

Als een dierbare (familielid, vriend, vriendin) vermist is, wil je als achterblijvers dat deze dierbare (snel) gevonden wordt. Daar staan wij als vrijwilligers van het speurhonden SARDOGSZHZ team voor klaar.

Als je als team ingeschakeld wordt en je denkt, dit wordt lastig, dan zoek je samenwerking met andere teams, vaak ook met andere disciplines.

Dit is de reden dat wij, vandaag zaterdag 18 mei, samen hebben gewerkt met het SOSDRONETEAM voor het zoeken naar een vermiste aan de Dordtse Kil. Dit is de tweede keer dat het SARDOGSZHZ team uitgerukt is voor het zoeken op de
Dordtse Kil (met speurhond Soof) naar dezelfde vermiste.


We hebben de hulp ingeroepen van het SOSDRONETEAM voor het inspecteren van de voor de boot onbereikbare plekken. De eerste keer dat we met de boot en speurhond Soof hebben gezocht (zaterdag 20 april), bleek dat een aantal oevers niet met een boot te bereiken was. Het water was op veel plaatsen te ondiep voor de boot.


Het gespecialiseerde SOSDRONETEAM heeft ervaren drone piloten die zich vandaag ook in hebben gezet om de vermiste te lokaliseren. Zij konden wel die plekken inspecteren waar de boot met hond op 20 april niet kon komen.

Rond 10:00 uur stegen de eerste drones op (totaal ruim 20 drones). Deze drones hebben een oevergebied van ruim 12 km geïnspecteerd. Op datzelfde moment is onze boot met bemanning en speurhond Soof uitgevaren naar een locatie waar de speurhond, op 20 april aansloeg op een geurspoor. Terplekke hebben we met een onderwaterdrone de plek geïnspecteerd, helaas hebben we niets gevonden. Ook hebben we op aanwijzing van het SOSDRONETEAM een oever geïnspecteerd.


De voorbereiding van deze zoek actie, met name voor het SOSDRONETEAM (vluchtplannen, hoogtes, obstakels etc.) was intensief, maar dankzij goede contacten met de familie, Politie, Rijkswaterstaat, Luchtverkeersleiding Defensie (de Hoeksche Waard is laagvlieggebied voor Defensie) hebben we de handen op elkaar gekregen en werden alle seinen op groen gezet, perfect! 

Helaas hebben we de vermiste niet gevonden.

We wensen de familie alle sterkte in de komende tijd in de hoop dat er toch op korte termijn duidelijkheid komt over deze vermissing.

Voor informatie omtrent het SOS drone team ga naar: www.sosdroneteam.nl